Pão de queijo e alho com camarão

Kaasbrood met knoflook en garnalen

Een klassiek Portugees gerecht dat eenvoudig en smaakvol is. Luchtig kaasbrood, verrijkt met knoflook en belegd met sappige garnalen. Perfect als borrelhapje of voorgerecht, met een vleugje authenticiteit uit de Portugese keuken.

Geschreven door: Sara Cruz
Geplubliceerd op: Jan 10, 2025

Pão de queijo e alho com camarão maken – Zo Doe Je Dat!

Ontdek hoe je dit heerlijke gerecht maakt dat perfect is als voorgerecht of als hartig hapje bij speciale gelegenheden. Pão de queijo, een Portugees kaasbroodje, wordt gecombineerd met de rijke smaken van knoflook en sappige garnalen voor een unieke twist. 🇵🇹

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 100 g tot 120 g geraspte kaas (ik gebruikte mozzarella)
  • Peterselie naar smaak
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

En voor de garnalen:

  • 8 garnalen
  • 1/2 eetlepel extra vierge Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje gerookt paprikapoeder

Bereiding garnalen

  • Maak de garnalen schoon.
  • Verhit een grote pan met de olijfolie. Wanneer de pan heet is, voeg de garnalen, knoflook en paprikapoeder toe. Meng goed en bak de garnalen 3 minuten aan elke kant (of tot ze goudbruin zijn).

Bereiding knoflook

  • Meng de Griekse yoghurt, geraspte kaas, peterselie en knoflook goed door elkaar.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
  • Smeer het mengsel van yoghurt en kaas op de geroosterde sneetjes brood. Optioneel: bestrooi met extra geraspte kaas.
  • Zet de Airfryer op de frituurstand, 180°C, 8 minuten. Of bak in de oven op 190°C tot het brood goudbruin is.
  • Leg de gebakken garnalen direct bovenop het brood.
  • Bestrooi met peterselie voor extra smaak en kleur.
  • Snijd het brood en deel het met anderen om van te genieten!

Bom apetite!

Meer gerelateerde posts

sardia-logo__PID:87069309-0752-445a-b603-a2f9dbff65d5

New year, new Sardia