Bacalhau com Natas

Een traditionele Portugese klassieker: romige gezouten kabeljauw met gebakken aardappelen, zachte uien, en een rijke saus, afgewerkt met een krokant laagje kaas. Authentieke smaken rechtstreeks uit Portugal. Bom apetite!

Geschreven door: Sara Cruz
Geplubliceerd op: Jan 03, 2025

Bacalhau com Natas Maken – Zo Doe Je Dat!

Bekijk hoe je stap voor stap dit heerlijke Portugese ovengerecht maakt. Romige kabeljauw, gebakken aardappelen en een goudbruine kaaslaag – een echte klassieker! 🇵🇹

Ingrediënten

  • 4 stukken gezouten kabeljauw (kabeljauwfilet)
  • 600 ml melk
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 1 kg aardappelen, in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Geraspte kaas
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • Piri-piri
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Week de gezouten kabeljauw 24 uur in koud water. Ververs het water indien nodig.

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Kook de kabeljauw op laag vuur in de melk totdat de melk begint te koken. Voeg peperkorrels, piri-piri en laurier toe (geen zout).
  • Verhit olijfolie en bak de aardappelen goudbruin. Zet ze opzij in een kom.
  • Bak de ui zachtjes in olijfolie tot deze zacht en doorschijnend is.
  • Laat de kabeljauw uitlekken, bewaar de kookmelk en trek de kabeljauw uit elkaar in stukjes. Voeg toe aan de ui en laat langzaam bakken.
  • Voeg de melk toe en bestuif met bloem. Laat het mengsel indikken, roer af en toe.
  • Voeg de gebakken aardappelen toe en breng op smaak met zout, peper en piri-piri.
  • Doe alles in een ovenschaal, giet de slagroom erover en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak in de oven op 180°C tot goudbruin en gratineert.

Bom apetite!

More related posts

sardia-logo__PID:87069309-0752-445a-b603-a2f9dbff65d5

New year, new Sardia