Tarte de Nata
Wie houdt er niet van een Pastel de Nata?
Dit klassieke Portugese taartje, beroemd om zijn romige custardvulling en knapperige bladerdeeg, heeft inmiddels wereldwijd zijn weg naar vele harten gevonden. En waarom genoegen nemen met klein als je ook groot kunt gaan? Deze grote Pastel de Nata, dus een Tarte de Nata, is de perfecte keuze voor een feest of om samen met je dierbaren van te genieten. 💛👩🍳
Geschreven door: Sara Cruz
Geplubliceerd op: Maart 15, 2025
Tarte de Nata– Zo Doe Je Dat!
Deze week hebben we iets lekkers voor je! Een gigantische Pastel de nata! Geen kleine gebakjes uit de winkel, maar een grote versie die perfect is om te delen met vrienden en familie. 🤩
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 500 ml melk
- 4 eidooiers
- 100 g suiker
- 25 g maïzena (maïszetmeel)
- 1 kaneelstokje
- 2 stukjes citroenschil
- 1 snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een pan de suiker, maïzena en de eidooiers tot een glad mengsel.
- Voeg de koude melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel en roer goed door.
- Voeg het kaneelstokje, de citroenschillen en een snufje zout toe.
- Verwarm het mengsel op laag vuur en blijf continu roeren tot de vulling dikker wordt.
- Zodra de vulling dik is, zet je het fornuis uit. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschillen en bewaar de custard.
- Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er enkele gaatjes in met een vork.
- Giet de custard in de taartvorm.
- Bak de taart 40 minuten op 180°C, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi eventueel met kaneel.
- Geniet van deze heerlijke gigantische Pastel de Nata met een kopje koffie of thee!
Eet smakelijk! 🏡👩🍳
Bom apetite!
Bekijk meer posts

Mayonaise

Rijst met Paddenstoelen

Gegrilde Portobello met Mozzarella en Tomaat

Portugese Olijfolie koekjes!
